Aquest blog és una reflexió sobre l'us i l'evolució de les TICs a les escoles.

Aquest fou el meu primer contacte amb un ordinador al col·legi.


LOGO. El meu primer contacte amb els ordinadors

LOGO. El meu primer contacte amb els ordinadors

martes, 27 de diciembre de 2011

ELS ENTORNS VIRTUALS D'APRENENTATGE

Les noves tecnologies de la informació i de la comunicació possibiliten una nova forma d'aprenentatge, de coneixement i de recerca d'informació a través de les noves xarxes de comunicació.
Aquests entorns cada dia estan més presents en les nostres aules i per això és requereixen noves habilitats que s'han d'anar adquirint poc a poc en el procés d'ensenyament-aprenentatge.
Aquestes eines esdevenen no només uns estris d'aprenentatge, sino també una nova forma d'interacció i de comunicació social. Per això, crec que d'alguna forma s'ha de regular tot aquest procés que es porta a terme en les nostres escoles, pensant que pot ser útil i beneficiós per als nostres alumnes, s'ha de disenyar una forma d'educació on els nens aprenguin aquestes habilitats i capacitats.
En tot aquest procés les hores lectives deixen de ser estrictament a l'aula per passar a ser una feina que es pot realitzar en qualsevol moment del dia, i els materials com els llapisos, les llibretes i els llibres queden sustituits per les pissarres digitals, l'ordinador amb els seus perifèrics, el software i els videojocs.
Les materies ja no són aquells llibres pessats que carregàvem en les nostres moxiles sino CDs de matemátiques, física, llengua...
D'altra banda, és important que es porti a terme una professionalització dels docents en aquestes eïnes, perque sovint disposar dels millors recursor no vol dir que es faci un bon us d'ells i per això s'ha de promoure l'accés dels professors a cursos de formació.

L'US DELS VIDEOJOCS A L'EDUCACIÓ
http://edu.gnomio.com/file.php/142/Presentaci_n2.ppt#256,1,Diapositiva 1
http://www.aulagamer.com/2011/05/buenas-practicas-en-el-uso-de-videojuegos-educativos/

ENQUESTA SOBRE L'US DE LES TICs I DELS EVA A LES ESCOLES
https://docs.google.com/spreadsheet/gform?key=0AidatuFCj0TAdHg5QWVma1pRNzBPSTZaZWpPem05N3c&hl=es&gridId=0#edit

No hay comentarios:

Publicar un comentario